Header - Water Saver

 

Упатство за сеење – Water Saver

Специјално дизајнирана комбинација со треви отпорни на суша. Многу силна и пригодна за сончеви и суви области каде што наводнувањето e oграничено.

Упатство за сејење

Icons verpakking Engels 10 - landscape
  1. Израмнете ја површината, отстранете ги камењата и плевелите и прихранете ја почвата.
  2. Сејте во две вкрстени насоки.
  3. Нежно израмнете за да ги затрупате семките и превртете го површинскиот слој за подобар контакт помеѓу земјата и семките.
  4. Често поливајте за да избегнете суша.
  5. Косете на должина од 6 - 8 cм, скратете на 4 cм.

Р’тење: 2 - 4 недели. Често косете, прихранувајте и доволно поливајте.