Header-Resilient Blue Golf

 

Упатство за сеење - Resilient Blue® Golf

Не грижете се, дури и при екстремни услови. Со технологијата на Resilient Blue тревата горе-доле сè помалку страда при екстремни услови, како суша и топлина, а исто така осигурува најбрзо обновување по таквите услови. Resilient Blue, новиот стандард за одржливост.

Упатство за сеење

picto's monaco
  1. Сејте на температура на почвата од најмалку 10 степени.
  2. Рамномерно посејте го семето со сејалка. Сејалката треба да биде чиста и сува.
  3. Идеалната длабочина на сеење е 5 - 10 мм.
  4. Често поливајте за да избегнете суша.
  5. Косете ја третината од должината на тревата во секое косење. Минималната висина на косење е 12 мм.