Header-Monaco

 

Упатство за сеење - Monaco

Monaco е висококвалитетен семенски вид на бермудска трева, одличен за употреба на голф терени, спортски тревни плоштади и квалитетни тревни површини. Има извонредна густината и отпорност на газење, што се основен дел од продуктната линија на Barenbrug.

Упатство за сеење

picto's monaco
  1. Сејте на температура на почвата од најмалку 10 степени.
  2. Рамномерно посејте ја семето со сејалка. Сејалката треба да биде чиста и сува.
  3. Идеалната длабочина на сеење е 10 мм.
  4. Често поливајте за да избегнете суша.
  5. Косете ја третината од должината на тревата во секое косење. Минималната висина на косење е 10 мм.