Header-Happy-Lawn

 

Упатство за сеење - Happy Lawn®

Сакате да допринесете за биодиверзитет со живописна трева? Happy Lawn содржи уникатни тревни цветови кои го збогатуваат вашиот локален екосистем. Додава повеќе боја и живост на вашата градина.

Упатство за сеење

Sowing instructions - semi prof
 1. Отворете го кутијата одгоре со отстранување на лентата за киданје.
 2. Извадете го вреќичката со тревни и цветни семиња од кутијата.
  Исечете ја вреќичката. Исипајте го содржината во малото одделение.
  Затворете го врвот на кутијата.
 3. Отворете го поклопецот за распрсквач. Започнете со сејење.
 4. Израмнете ја површината, отстранете ги камењата и плевелите и прихранете ја почвата.
 5. Сејте во две вкрстени насоки.
 6. Нежно израмнете за да ги затрупате семките и превртете го површинскиот слој за подобар контакт помеѓу земјата и семките.
 7. Често поливајте за да избегнете суша.
 8. Косете на должина од 6 - 8 cм, скратете на 4 cм.

Р’тење: 2 - 4 недели. Често косете, прихранувајте и доволно поливајте.